Mobirise

AAN HET WERK

Chesray straalt helemaal als hij vertelt hoe geweldig hij het naar zijn zin heeft bij All Diesel Engeneering. Hij heeft nu de kans om zijn droom waar te maken: allround metaalbewerker en lasser worden.

Februari 2012

Chesray wilde heel graag een opleiding volgen, maar daar was thuis geen geld voor. Als ongeschoolde kon hij geen baan vinden. Hij liep dus werkloos op straat en deed af en toe een klusje.

Via het life skills programma van een van onze partners kwam hij in contact met “onze” REACH MAKE IT! Welding Academy in Kuils Rivier.

Mario is ook een oud-cursist van de Academy. ‘Ik kon niet zo goed leren’ vertelde hij. Hij ging te vroeg van school, hing wat rond en hielp zijn opa af en toe. Zijn droom is om boilermaker te worden. Eenmaal op de Welding Academy bleek onze methode van praktijkscholing hem goed te liggen.

Chesray en Mario haalden allebei hun certificaat basismetaal en lassen.

Een andere partner van Leweza, Jobrealisation, hielp hen (gewapend met het eerste certificaat van hun leven!) bij het vinden van hun learnership bij ‘All Diesel Engeneering’. Daar worden zijverder opgeleid en krijgen een startersloon van +2000 rand per maand; geen vetpot, maar je kunt er net van leven. Jobrealisation begeleidt hen ook in hun eerste jaar als werknemer, want ‘werknemer zijn’ moet je ook leren. Hun manager ziet het helemaal zitten; zij zijn gemotiveerd en werken hard. Chesray is bovendien een snelle leerling en Mario een doorzetter.
Chesray en Mario hebben dit natuurlijk op de eerste plaats zelf bereikt: Ze hebben keihard gewerkt en hun kansen benut! Mooi dat Leweza hen daarbij kon helpen. Dat kon alleen dankzij de steun van onze donateurs, die tezamen hier het geld voor bij elkaar brachten. 

Wist u, dat een opleiding

voor een jongere als Chesray of Mario maar €800 kost?

Adres

Huygenslaan 21
3931 VG Woudenberg

Contact

Tel: +31 (0)6 105 797 30
E-mail: info@leweza.nl

No Code Website Builder