Mobirise

ALLE VERHALEN


We zijn gestopt

Het was tijd om te stoppen en Stichting Leweza op te heffen. Reach Make it! Skills Academy gaat zelfstandig door als skills academy. 

Mobirise

Aranka Goyert, medeoprichter van Leweza overleden

Een warme vrouw met een enorme drive om de zwakkeren in de samenleving te helpen, heeft ons voorgoed verlaten.  Lees meer..

Mobirise

CORONA CROWDFUNDING GROOT SUCCES

Dankzij heel veel giften is de crowfundingactie om onze partner RMI door de coronacrisis heen te helpen een groot succes geworden. De actie heeft ruim €5.000,- opgebracht! Lees meer..

Mobirise

BETAALDE OPDRACHT VOOR REACH MAKEIT!

Samen met RMI docent Bennie en een oud cursist werken RMI-cursisten die hun praktijkstage nog moeten doen in Houtbay aan een mooie betaalde opdracht voor een groot maritiem bedrijf, de Oceanea group. Twee vliegen in een klap: Lees meer...

Mobirise

MOOIE AFSLUITING

Vlak voor de kerstdagen sloten 22 cursisten hun opleiding met succes af. Zij vormden al weer de derde groep, die hun certificaat haalden op de nieuwe werkplaats van Reach Make it! Welding Academy. Lees meer..

Corona gooide roet in het eten.

De Corona-actie heeft ruim €5.000,- opgebracht!

Mobirise

RMI weer van start na Covid-19 break

Net toen de veelbelovende samenwerking met STC-SA goed op gang kwam gooide Corona (Covid-19) roet in het eten. In maart moest ook de REACH Make it! skills academy (RMI) de activiteiten staken. Een ramp voor cursisten. Lees meer..

Mobirise

JAARVERSLAG 2019 IS UIT!

Hierbij bieden wij de supporters van Leweza en de lezers van deze website het Leweza-Jaarverslag over 2019 aan. Al jaren werkt Leweza in Zuid-Afrika nauw samen met de REACH Make it! skills Academie (RMI). Het verslag van RMI Lees meer..

Mobirise

RMI VERHUISD

Sinds november 2019 heeft RMI een nieuw onderkomen nabij de haven van Kaapstad. Scheepvaart Trainingscentrum (STC) is Lees meer..

Mobirise

BENNIE - RMI'S JONGSTE DOCENT

Lynton Skeffers, beter bekend als Bennie, is nu ruim een jaar docent lassen bij REACH Make it! skills academy. Hij komt voort uit de eigen kweek. Lees meer..


Lynton Skeffers, beter bekend als Bennie, is nu ruim een jaar docent lassen bij REACH Make it! skills academy. Hij komt voort uit de eigen kweek.

Mobirise

SUCCES LOODGIETERSOPLEIDING

De in 2018 gestarte opleiding tot loodgieter loopt goed. De meeste studenten krijgen na het afronden van de cursus direct een baan!  Lees meer..

Mobirise

MARTIN SIERS NEEMT AFSCHEID

In het najaar van 2018 hebben we afscheid genomen van bestuurslid Martin Siers.  Lees meer..

Mobirise

OPLEIDING TOT LOODGIETER GESTART

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is gelukt: in februari jl. is bij RMI de opleiding tot loodgieter gestart. Er zijn voldoende fondsen beschikbaar voor het eerste jaar en er is een goede docent gevonden, Lees meer..

Mobirise

EEN BEETJE KLEUR

Eind februari/begin maart zijn bestuurslid Diet Grosheide en dochter Karin Zijlstra, die mede aan de wieg stond van de REACH Make it! Skills Academy (RMI), daar op bezoek geweest. Lees meer..


Eind februari/begin maart zijn bestuurslid Diet Grosheide en dochter Karin Zijlstra, die mede aan de wieg stond van de REACH Make it! Skills Academy (RMI), daar op bezoek geweest.

Mobirise

600e STUDENT

Deze zomer kreeg Thabo Sigenene zijn lasdiploma uitgereikt door Humphry Joseph, CEO van Reach Make It! (RMI). Hij was de 600ste student die met goed gevolg de opleiding afgerond heeft. Lees meer..

Mobirise

EEN JAAR MET TWEE GEZICHTEN

Hierbij bieden wij u het jaarverslag 2016 aan. Het was een bewogen jaar voor zowel Leweza als onze partner ‘REACH Make it! Skills Academy’ (RMI) in Kuilsrivier. Lees meer..

Mobirise

SAMENWERKING KOLPING

RMI werkt sinds begin 2016 samen met de Kolping Society. De eerste studenten die via Kolping bij RMI hun opleiding volgden hebben in mei hun certificaat gehaald. Lees meer..

Mobirise

JAARVERSLAG 2015

Met veel plezier bieden wij u hierbij het jaarverslag en de jaarrekening 2015 aan. Van de 'geschiedenis van Leweza tot op heden' hebben we een apart verhaal gemaakt. Lees meer..


In 2017 kreeg Thabo Sigenene zijn lasdiploma uitgereikt door Humphry Joseph. 
Hij was de 600e student die met goed gevolg de opleiding heeft afgerond!

Mobirise

THOKOZILE'S BEELDMATERIAAL

RMI heeft een eigen facebook pagina. Thokozile Tshangana, verantwoordelijk voor de administratie en communicatie, zorgt ervoor dat er regelmatig foto's en video's op de facebookpagina van RMI verschijnen. Lees meer..

Mobirise

AAN HET WERK

Charlton is onderweg met het verwezenlijken van zijn droom: Allround metaalbewerker en lasser worden. Lees meer..

Mobirise

EERSTE GROEP 2016

In januari is een nieuwe groep gestart bij REACH Make it! skills academy. De basismetaal- en lascursus telt 22 enthousiaste cursisten. Er hebben zich ook een aantal jongeren aangemeld voor de cursus loodgieten. Lees meer..

Mobirise

TERUGBLIK 2015

2015 begon met een fikse tegenslag. Tijdens de feestdagen was de werkplaats overhoop gehaald en grotendeels leeggestolen. Met vereende krachten is de zaak weer opgeruimd en ingericht. Lees meer..

Vlak voor de jaarwisseling 2014/2015 is de volledige

leerwerkplaats van REACH Make it! Vernield.

Mobirise

AMBASSADEUR ANDRE

Dick Gerdzen (BSN) is al jarenlang ambassadeur van Leweza. Wij zijn heel blij dat hij gezelschap heeft gekregen van een nieuwe ambassadeur, André Timmermans. Lees meer..

Mobirise

JAARVERSLAG 2014

De MerSETA heeft de REACH Make it! Skills Academy voorlopige accreditatie toegekend. Een grote en noodzakelijke stap op weg naar definitieve accreditatie. Lees meer..

Mobirise

RMI WEER VOLUIT AAN DE GANG

Na de inbraak op Oudjaar 2014 was het hard werken voor de staf van RMI: op 12 januari werden 22 nieuwe cursisten verwacht en de leerwerkplaats was leeggehaald en vernield. Het tekent hun veerkracht, dat ze erin geslaagd zijn om toch op tijd weer te beginnen. Lees meer..

Mobirise

BEROERDE START VAN 2015

Tussen de feestdagen hebben criminelen de leerwerkplaats van REACH Make It! vernield en leeggehaald. Ze hebben lasapparaten, kleine machines, gereedschap, een computeren materiaal meegenomen en er is veel schade. Lees meer..


Volledige accreditatie voor REACH Make it! Skills Academy!
Het was een lange weg en heel hard werken voor het team, maar in augustus 2014 is het gelukt.

Mobirise

AFSCHEID ANDRE

Op 18 december nam André Timmermans, de algemeen directeur van UWV WERKbedrijf afscheid. Hij gaat vanaf 2015 de SBB leiden, waarin de wettelijke taken van de huidige 17 kenniscentra in het beroepsonderwijs worden samengebracht. Lees meer..

Mobirise

VOLLEDIGE ACCREDITATIE

Volledige accreditatie voor REACH Make it! Skills Academy (RMI)! Het was een lange weg en heel hard werken voor het team, maar het is gelukt! RMI heeft op 6 augustus de volledige accreditatie behaalt voor. Lees meer..

Mobirise

MASSAAL AAN HET WERK BIJ LAZAR

Tijdens hun verblijf in Kaapstad brachten bestuursleden Ton Reijers en Diet Grosheide o.a. een bezoek aan LAZAR engineering, waar vijf oud-cursisten van RMI een baan hebben. Inmiddels zijn er al weer 10 nieuwe jongeren geplaatst. Lees meer..

Mobirise

LENNIE CHARLES

Gelukkig was er snel een goede opvolger voor Appolinaire beschikbaar. Lennie Charles, een vakman met veel ervaring in het bedrijfsleven, waar hij zich ook bezighield met opleiden in de praktijk. Lees meer..

In 2013 konden alle afgestudeerde cursisten van RMI die

nog geen baan hadden zich melden bij Busmark 2000.  

Mobirise

AFSCHEID APPO

Helaas moesten REACH Make It! Skills Academy en Leweza eind 2013 afscheid nemen van docent Appolinaire Samba. Hij kreeg de kans om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten, als kwaliteitscontroleur bij Chevron. Lees meer..

Mobirise

NELSON MANDELA

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe inspirerend Mandela voor Zuid-Afrika en de wereld is geweest. Met zijn charisma, overtuiging, vergevingsgezindheid.. Lees meer..

Mobirise

BUSMARK 2000

Goed nieuws! Cursisten RMI aan het werk bij ‘Busmark 2000’. Busmark 2000 bouwt alle bussen voor de MyCiti snelbuslijn in Kaapstad. Lees meer..

Mobirise

CURSUS AFGEROND

Begin juli ontvingen we van REACH Make it! Skills Academy een rapportage over de eerste helft van 2013. Lees meer..


Tijdens hun bezoek zijn Dick en Willy zeer onder de indruk geraakt van de gedrevenheid waarmee medewerkers van RMI zich inzetten om cursisten een goede start te geven op de arbeidsmarkt. 

Mobirise

NETWERKDAG

Bestuursleden Martin Siers en Diet Grosheide vertegenwoordigden Leweza op 19 april bij de netwerkdag van Stichting Projecten Zuid-Afrika... Lees meer..

Mobirise

GESLAAGD BEZOEK

Eind januari zijn Dick van Maanen en Willy van Kraaij namens Leweza gedurende twee weken op bezoek geweest bij RMI in Kuilsrivier. Hun indruk: het gaat heel goed met de Academy, de cursisten krijgen... Lees meer..

Mobirise

OVERLIJDEN IDA

Tot ons grote verdriet is op 25 oktober Ida Siers overleden. Een markante vrouw, een zeer betrokken en enthousiaste vrijwilliger voor Leweza en partner van ons bestuurslid Martin Siers.  Lees meer..

Mobirise

FEESTVARKENS

Feestvarkens steunen Leweza door hun feestje op te dragen aan Stichting Leweza. Lees meer..

Chesray straalt helemaal als hij vertelt hoe geweldig hij

het naar zijn zin heeft bij All Diesel Engeneering. 

Adres

Huygenslaan 21
3931 VG Woudenberg

Contact

Tel: +31 (0)6 105 797 30
E-mail: info@leweza.nl

Offline Website Software