Mobirise

Massaal aan het werk bij LAZAR

Tijdens hun verblijf in Kaapstad brachten bestuursleden Ton Reijers en Diet Grosheide o.a. een bezoek aan LAZAR engineering, waar vijf oud-cursisten van RMI een baan hebben. Inmiddels zijn er al weer 10 nieuwe jongeren geplaatst.

Juni 2014

Het bezoek aan LAZAR engineering was een geweldige ervaring!

Tijdens hun verblijf in Kaapstad in februari brachten bestuursleden Ton Reijers en Diet Grosheide o.a. een bezoek aan LAZAR engineering, waar vijf oud-cursisten van RMI een baan hebben. De vijf jongeren vertelden vol trots over hun werk aan de opbouw van een vrachtwagen, die wordt ingezet voor het uitzuigen van putten en dergelijke. (Zie foto)

Het mooie van LAZAR is dat de jongeren de gelegenheid krijgen allerlei verschillende werkzaamheden te doen en verder te leren. Voor de jongeren betekent dat volop kansen. En dat was terug te horen in hun toekomstdromen! Een van hen is heel bewust bezig met een plan om all round en volledig gecertificeerd lasser te worden. Een ander wil boilermaker worden en dan terug naar Congo (als de situatie dat toelaat). Een derde, een vroege drop out van school, is nu in de avonduren bezig zijn middelbare schooldiploma te halen en dan wil hij een hogere technische opleiding gaan volgen aan de Universiteit van Kaapstad!

Zonder uitzondering zijn ze geweldig enthousiast over RMI; vooral over de docenten en over de kans die ze gekregen hebben.

De eigenaar en begeleider van de jongens is zeer te spreken over de vaardigheden en houding die ze meekrijgen vanuit RMI! Omdat het heel goed gaat met het bedrijf kan LAZAR meer cursisten ‘afnemen’. Inmiddels zijn er al weer 10 nieuwe jongeren geplaatst.

Geweldig zo’n bedrijf met hart voor het opleiden van kansarme jongeren! En wat een perspectief voor de jongeren!

Appo was een voorbeeld. 

Hij heeft voor heel veel cursisten het verschil gemaakt! 

Adres

Huygenslaan 21
3931 VG Woudenberg

Contact

Tel: +31 (0)6 105 797 30
E-mail: info@leweza.nl

HTML Website Maker